Nem tudom, mások hogy vannak vele, de én nagyon könnyen el tudok veszni az internet világában. Ezt úgy értem, hogy ha valamit meg kell néznem, akkor rákeresek, aztán eszembe jut még egy dolog, aztán még egy és még egy, majd úgy egy óra elteltével azt veszem észre, hogy a legújabb hajápolási trendekről olvasok, pedig csak azt akartam megnézni, hogy mennyi az euró középárfolyama. Az ilyen barangolásaim alatt rendszeresen találok olyan oldalakat, amikről azt gondolom, hogy a későbbiekben hasznát fogom venni. Ilyenkor egyszerűen csak fogom, kimásolom a linket, és elküldöm magamnak üzenetben, vagy e-mailben, esetleg elmentem a jegyzeteim közé. Az utóbbi időben ez utóbbit szoktam alkalmazni. Annyi mindent összeszedtem már, hogy egy egész kis linkgyűjteményem van. Most biztos mindenki azt hiszi, hogy soha nem volt még szükségem ezekre a linkekre, és soha nem is jutott eszembe, hogy kb. három hónappal ezelőtt linkre pont szükségem volt már. Pedig de. Gyakran jött már jól ez a kis gyűjtemény, mert olyan linkeket szoktam elmenteni, amik egyébként a mindennapokban nem feltétlenül hasznosak. Előfordult már, hogy karácsony után nem sokkal, találtam egy nagyon szuper kis kütyüt, aminek tudtam, hogy az egyik rokonom örülne, ezért elmentettem a linket, hogy ne felejtsem el, és a következő karácsonyra meg is vettem neki. Az sem hátrány, hogy már több száz linkem van, mert időnként átlapozgatom a gyűjteményt, hogy felfrissítsem az emlékezetem.

Egy távoli rokonom néhány hónappal ezelőtt vett egy nagyon szép sportautót. Régi vágya volt, nagyon sokáig spórolt is rá, ebből pedig ugye az következik, hogy vigyáz is rá, mint a szeme fényére. Ugyan nekem nem sportautóm van, de tudja, hogy nagyon figyelek rá, és hogy ha valamiben, akkor autóápolásban otthon vagyok. Így a segítségemet kérte abban, hogy javasoljak valami csoda ápolószert. És, itt jött a gyűjteményem.

Miután kikerestem a megfelelő linket, három szóval küldtem el neki: kerámia bevonat autó.

Amikor erről olvastam, nekem is újdonság volt, ezért is jegyeztem meg magamnak. Az olajwebshop egy termékét mutattam meg neki, méghozzá a Sonax ProfiLine Kerámia bevonatát. Ez egy német márka, és azt hiszem, hogy mindenki tudja, hogy a németek, ha valamiben, akkor az autókban nagyon otthon vannak. Nem véletlen, hogy ez a márka is piacvezetőként szerepel. A kerámia bevonat egyébként egy olyan szer, ami megvédi az autót a különféle külső behatásoktól. Például megvédi attól, hogy mikro méretű karcok keletkezzenek rajta, taszítja a port és lepergeti az esőt. Ez azért is előnyös, mert ritkábban kell megmosnunk és tovább maradhat hibátlan állapotú az autó fényezése. Ezzel a szerrel lényegében egy lehetel vékony, de ugyanakkor nagyon kemény védőréteget hozhatunk létre. Persze fontos, hogy megfelelően vigyük fel az autóra ezt a szert. A kerámia bevonat autóra, amit a rokonomnak elküldtem, valójában egy szett, ami tartalmaz egy kendőt és két felvivő szivacsot is, nem elég csak ráfújni az autóra, szépen el is kell dolgozni.

kerámia bevonat autó

Ehhez az olajwebshop oldalán találhatunk is segítséget, azért is mentettem el a linket. Egy pár perces videóban bemutatják a kerámia bevonat helyes felvitelét és eldolgozását, ami nem tűnik olyan bonyolultnak, de nyilván nagy odafigyelést igényel. A videón ugyan nem szerepel, érthető okokból, de a művelet előtt fontos megmosni az autót, hogy a kerámia bevonat jól gond nélkül eldolgozható legyen az autón.

A rokonom meg is rendelte a terméket, hamar házhoz is szállították neki, de még nem volt ideje kipróbálni. Az ő esetében a kiszállítás egyébként ingyenes volt, mivel húszezer forint fölött a szállítás díjmentes. A kerámia bevonat autóra közel harminc ezer forintba kerül, ami elsőre soknak tűnhet, viszont ha figyelembe vesszük, hogy a szer, gyakorlatilag egy védőrétegként, sőt mondhatni páncélként működik, akkor egyáltalán nem sok. Legalábbis jóval olcsóbb, mint egy teljes újrafényezés.  

Az olajwebshopnál nem csak online megrendelésre van lehetőség, mert Budapesten belül négy üzlettel is rendelkeznek. Ami azért is jó, mert ha a megrendelt termék szállítása nem lenne ingyenes, de a kiszállításért nem szívesen fizetnénk, akkor a hozzánk legközelebb eső üzletek egyikébe is be lehet rendelni az árut, és ott átvenni, és ez szintén ingyenes. Rengeteg egyéb autóápolási és adalékanyagok között lehet szemezgetni az oldalon, amit szerintem azért is érdemes megtenni (én is megtettem), mert prémium minőségű termékeket forgalmaznak, szerintem barátságos árakon.