Az időnk hatalmas érték. Ügyesen gazdálkodni vele sokszor nehéz feladatnak tűnik. Különbséget kell tenni a kisebb jelentőségű és nagyobb kaliberű projektek között. A határidők közti navigálás akkor hatékony, ha tisztában vagyunk a rövid és hosszútávú céljainkkal.

Emlékszem, mikor az egyetem első hetében egy könyvtári órán ültünk, bevezető előadáson. Az első kérdés az volt, hogy milyen keresőt használunk, és hány oldalt nézünk át a kívánt eredményért.

Ekkor jöttem rá, mennyire sok opcióból milyen keveset engedek el magamhoz jutni. Az első 2-3 oldal átfutása után kattintok a legszimpatikusabbakra. Hiszen sietek, nincs időm.  Így lehet, hogy 100 oldalnyi találatom van, de én talán sokkal kevesebbet látok, és csupán pár darabot tekintek meg ténylegesen.

Van azonban, hogy megéri befektetni az időnket, mert a hosszútávú folyamat kifizetődőbb, mint a gyors, rövidtávú nyereség.

A napelem rendszerek kétségkívül ebbe a kategóriába esnek. Egy napelem rendszer kiépítése nem egy 5 perces keresés vagy gyorsan kamatozó befektetés. Hosszabb távon azonban nem kétséges, hogy érdemes az elköteleződés.

Az ár nem kell, hogy ijesztő vagy eltántorító legyen, hiszen ez nem rendszeres beruházás, nem havonta kell fizetnünk, mint a számlák esetében. Ez a befektetés hosszútávon hoz számunkra nagyon is kedvező eredményt. A villanyszámlák megspórolása 10 éven belül megtérül. Ehhez persze elhatározás szükséges, egy befektetés. Hogy én ezt honnan tudom? Hát a sporoljnapelemmel.hu oldaláról. Ezt az oldalt egy napelemek telepítésével foglalkozó cég üzemelteti, és teljes körű tájékoztatás adnak minden érdeklődőnek. Bizony, nagyon sok hasznos információt lehet itt megtalálni. Ami azért fontos, hiszen egy nagy befektetés előtt minden információt szeretnénk megtudni, nem szeretnénk váratlan vagy kellemetlen meglepetésekkel találkozni.

A napelem rendszerek árak tekintetében egyébként nem fixek, vagyis bizonyos értelemben igen, de egyénre szabott árajánlatot adnak minden esetben, hiszen az ingatlantól függ. Mert a rendszer mérete mindig attól függ, hogy mennyi az adott ingatlan, vagy háztartás áramfogyasztása. Ezt egyébként meg is kell adni árajánlatkéréskor, hiszen így már tudnak adni nekünk a szakemberek egy előzetes árajánlatot.

A napelem rendszer pedig egy olyan befektetés, ahol semmiképpen sem szeretnénk nagy vonalakban átsiklani a részletek felett. Az árak pontossága professzionálisan, a saját ingatlanunk paramétereihez igazodva ad valódi tájékoztatást. A helyszíni felmérés pedig biztosít minket arról, hogy valóban ránk szabott az ár.

Abban az esetben, ha még csak fontolgatnánk a rendszer kiépíttetését, akkor az oldalon található űrlapot kitöltve máris tájékozódhatunk az ár lehetőségeink felől.

 A 25 éves teljesítménygarancia garantálja számunkra, hogy nem csupán működni fog a napelem rendszerünk, de meg is téríti a befektetést. Ez azt jelenti, hogy 15 évig legalább 80%-on fog működni a napelem rendszer. Az ár megtérülése pedig egyszerű matematika.

A minőség és az árak ebben az esetben a legjobb helyen, egy linken találhatóak. Nem szükséges több száz találat után kutakodni. Az időnket befektetve a rendszer ára is meghozza a várt eredményt, és biztosak lehetünk abban, hogy ez a projekt azon feladatok közé tartozik, amikre megéri időt szentelni, és várni, hogy a türelem eredménye is megteremjen.

Tehát, a napelem rendszerek árak miatt abszolút nem kell aggódni, mert bár valóban nem titok, és ezt a honlapon sem rejtik véka alá, nem olcsó dolog egy ilyen rendszer, de minden befektetett forint megtérül, arról nem is beszélve, hogy ezáltal a környezetünkért is tehetünk.