Hasznos dolog ez a linkgyűjtemény, nem csak az adott weblap vagy üzlet tulajdonosai számára, de legalább annyira a felhasználók, vagyis a vásárlók számára is. Függetlenül attól, hogy igyekszem általában alaposan körbenézni, mielőtt ténylegesen megrendelek valamit, nagyon szeretem azt az érzést, hogy már nem kell sokáig keresgélnem ahhoz, hogy a legkedvezőbb ajánlatot találjam meg. A linkgyűjteménnyel ugyanis folyamatosan a legjobb ajánlatok kerülnek elém. Így például mikor legutóbb hajszárítót kerestem magamnak, akkor sem kellett túl sok időt a böngészéssel töltenem, mert néhány kattintással rátaláltam a BestMarkt honlapjára.

Ez egy olyan webshop, ahol mindenféle árucikket meg lehet rendelni, legfőképpen műszaki vonatkozásban, így persze a hajszárítók is hamar a szemem elé kerültek. Látatlanban egy kicsit azért aggódtam, mert régen kellett ilyesmit vásárolnom és egyáltalán nem voltam arról meggyőződve, hogy nem lesz drága mulatság. Aztán ahogy a tényleges hajszárító árak a szemem elé kerültek persze megnyugodtam. Nyilván ez is egy olyan dolog, amire el lehet költeni elképesztően nagy összegeket is, de alapvetően mégsem lehet azt mondani, hogy drága mulatság. Az én hajamra tökéletesen funkcionáló berendezéseket már 10 000 forint nagyságában simán lehet kapni.

Nincsenek nagy igényeim, általában a teljesítményt érdemes nézni, meg hogy hányféle fokozatban lehet használni a gépet. 2000 Wattól felfelé már gyakorlatilag bármi jó lehet, de nyilván minél több, annál jobb. Az előző gépem 2100 Wattos volt. Ezen kívül jó, hogyha 3 fokozatba lehet kapcsolni, hogy éppen mennyire tépje le a fejemet az orkán. Hogyha ezen kívül a hőfokot is tudom rajta állítani az már csak grátisz nagyon jó.

Különbséget okozhat az árban az is, hogy milyen fejek járnak a hajszárítóhoz. Nekem ez azért nem jelent fontosabb szempontot, mert így is-úgy is teljesen egyenes a hajam, ezért mindegy, hogy milyen fejjel szárítom meg. Nyilván amihez többféle lehetőséget kínálnak az már csak a “kiló ára” miatt is többe fog kerülni, ha értitek, mire gondolok.

Népszerű még az is az utóbbi időben, hogy egy hajszárító ionizáljon. Ez igazából annyit tesz, hogyha megszárítod vele a hajad, akkor nem fogsz utána úgy kinézni, mint egy gonosz boszorkány, akinek szerteállnak az antennái, hanem egy barátságos ábrázatot kapsz majd a végén mindenféle utólagos lakkozás és hajápoló szerek használata nélkül. Na most én ebben megmondom őszintén annyira nem hiszek, próbáltam már ilyen hajszárítót és nem éreztem akkora különbséget egy hagyományoshoz képest. Ettől függetlenül nem baj, ha ekként van eladva az eszköz, de nekem ez több pénzt alapvetően nem ér. Persze ez csak az én laikus, tapasztalati úton szerzett véleményem, simán lehet, hogy egy hozzáértő fodrász erről teljesen másként nyilatkozna. De hát erről kérdezzétek meg őt, és ne engem.

Végül pontosan egy 12 000 ezer forintos terméket rendeltem meg a BestMarktról, ami minden olyan paraméterrel rendelkezett, ami amúgy számomra fontos. Drága sem volt, hamar ki is hozták és azóta is teljesen jól szuperál. Kell ennél több? Nekem már nem. És azért örülök, hogy a hajszárító árak nem ott jártak, ahova én azt taksáltam volna…