Tudni kell, hogy édesapám, ha az interneten meglát vagy olvas valami számára érdekes vagy fontosat, az az első dolga, hogy elmentse a linkjét. Ebből kifolyólag már kész gyűjteménnyel rendelkezik linkekből, ami miatt a család igen sokat szekálja is szegényt. De persze számos helyzetben vettük hasznát, mert szinte minden problémára akadt apának egy linkje, ami tartalmazta a megoldást. Tehát összességében hasznos dolgot csinál, csak vicces, hogy mennyire ragaszkodik ehhez a régi, berögzült szokásához. Főleg, hogy nem a könyvjelzősávba menti ezeket, ahogy szokás manapság, hanem kimásolja egy Microsoft Word dokumentumba, és úgy menti el. Ez a másik, ami miatt sokan megmosolyogjuk, de ő akkor sem hajlandó változtatni a szokásain.

Egy alkalommal magam is megtapasztalhattam, milyen hasznos tud lenni a sok elmentett oldal, amely édesapám számítógépén található. Na de ne ugorjunk előre ennyire.

Sokáig nem tudtam, milyen hobbit keressek magamnak, de abban biztos voltam, hogy kell valami elfoglaltság, ami el tudja terelni a figyelmem. Sajnos a munkám elég stresszes, ezért fontos volt, hogy valami segítségével ki tudjak kapcsolni. A hagyományos hobbik egy idő után nem tudták ezt a hatást elérni, ezért szerettem volna valami különlegeset kipróbálni. Így esett a választásom a fotózásra, amit nagyon megszerettem. Volt néhány ismerősöm a szakmában, akik azt mondták, hogy van hozzá tehetségem, így bátran kísérletezgettem.

Egy idő után úgy éreztem, hogy ideje egy komolyabb szintre lépni. Előtte már vállaltam néhány fotózást, így kellett egy felület, ahol kialakíthatok egy portfóliót, és ahol minden szükséges információ megtalálható a szolgáltatásommal kapcsolatban. Én magam sajnos nem értettem ehhez, így tudtam, hogy szakértői segítségre van szükségem. Ekkor jött képbe apa és a linkgyűjteménye, akinek természetesen erre a helyzetre is volt megoldása.

Talált egy magyar céget, akik tárhely szolgáltatás nyújtásával foglalkoznak. Nekem erre szükségem is volt, mert szerettem volna létrehozni egy oldalt a fotóimnak. Ám úgy döntöttem, hogy mielőtt igénybe veszem valamelyik lehetőséget, kicsit informálódok arról, hogy kik is ők. Az olvastam a weboldalukon, hogy azért hozták létre ezt a vállalatot, mert az volt a céljuk, hogy kialakítsanak egy olyan szolgáltatást, amely az Amerikai Egyesült Államokban már régóta működik. Ezt hasonlóan magas színvonalon szerették volna megteremteni hazánkban is, ehhez pedig a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésükre. Fontos szempont nekik, hogy ügyfélbarát módon működjenek. Ezért az után, hogy meghozta a kellő döntéseket az ügyfél, nem engedik el a kezét, hanem folyamatosan segítséget nyújtanak és kapcsolatban maradnak. Emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot a szakmabeliekkel, a versenytársakkal és a piaccal is.

Mivel elnyerte a tetszésem a bemutatkozásuk, elkezdtem nézelődni a csomagok között, hogy melyiket vegyem igénybe. Az SSD Ten nevezetű mellett tettem le a voksomat, mert úgy ítéltem meg, hogy az én helyzetemben az lenne a megfelelő. Szerencsére a csomag neve mellett ott van egy rövid leírás, ajánlás is, hogy milyen feltételek fennállása esetén ideális az adott szolgáltatás. Az általam választott csomagot ajánlják olyan oldalaknak, ahol nagy felbontású képek vagy grafikai elemek vannak, például fotós oldalak esetén. Így nem is kellett már tovább keresgélnem.

Az elvárásaimnak abszolút megfelelt a cég, hiszen a bemutatkozásukhoz hűen valóban ügyfélközpontúak. Az ügyfélszolgálaton képzett emberek dolgoznak, és a szakemberek is naprakész tudással rendelkeznek. Minden kérésemet teljesíteni tudták, azonban udvariasan figyelmeztettek, ha valamilyen irreális dologgal álltam elő, ami nálam gyakran előfordul! Egy olyan oldalt sikerült létrehozni a fotóimnak, ami kellően igényes és szép ahhoz, hogy bármilyen felkérést is kapok, nyugodt szívvel irányítom oda az ügyfeleket információszerzés céljából, mert minden körülmények között megállja a helyet. Bárki kérdezi is tőlem, nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a céget. Ez a helyzet volt az egyik élő példája annak, milyen hasznos is tud lenni apukám linkgyűjteménye!