A nővérem valami igazán különleges programot akart csinálni a 30. születésnapján. Ez egy olyan kerek születésnap, amit nem szeretne úgy tölteni, mint amilyenek az eddigi szülinapi bulijai voltak, sima házibuli lerészegedéssel és hasonlók. Többféle oldalon is keresgélt ötleteket, hogy hova mehetnénk ünnepelni, küldözgettem neki én is meg a barátnői is linkeket a lehetőségekről, de sokáig egyik sem nyerte el igazán a tetszését. Végül találtam egy linket, ami egy olyan cégnek az oldalára vezetett, ami csapatépítő programok szervezésével foglalkozik a Balatonon. A privát rendezvényeik közé tartozik a lánybúcsú, legénybúcsú, lánykérés, születésnap vagy például házassági évforduló. De ezen kívül szerveznek céges rendezvényeket, konferenciákat, meetingeket, csapatépítő tréningeket.

A náluk igénybe vehető fő tevékenységekhez tartozik a vitorlás kirándulás képzett kapitánnyal, vitorlás alapoktatás, evezés, sárkányhajózás, vagy ha kevésbé vagyunk a vizes sportok kedvelői, akkor szárazföldi quadozás és egyéb kül,- vagy beltéri programok. Számos cég választja őket a csapatépítő programjaik megszervezésére, mert a közös hajókázás a munkatársakkal igazán különleges élmény, ami összekovácsolja a csapatot. Attól függően, hogy hány főre szóló és milyen jellegű programon szeretnének részt venni az adott cég dolgozói, különböző hajókat állítanak rendelkezésre. A legkisebb vitorláson is elfér 6 ember egyszerre. Igény esetén, ha fontos szempont az, hogy az egész társaság végig együtt maradjon, tudnak indítani akár 100, sőt, 1000 fős vitorlás hajókat is. Részt vehetünk 2-3-4 órás, de fél napos vagy akár egész napos vitorlázáson is, de egy egész hétvégés program lefoglalására is van lehetőség. Ez jó pont, ha mondjuk egy lánybúcsún egész éjszaka mulatni szeretnénk, mert ekkor tudunk a hajón lévő hálószobában aludni.

A nővérem szerette volna, ha egy egész napra elmegyünk a családdal és a barátnőivel egy közös programra. Elküldtem neki a BalatonPRO oldalának linkjét, hogy ő is szemügyre vehesse a lehetőségeket. Nagyon tetszett neki az ötlet, hogy vitorlás kirándulásra menjünk a szülinapján. Még sosem vitorlázott, pedig nagyon szereti a hajókat, evezni is rendszeresen jár. Így ez tökéletes programnak bizonyult a kerek születésnapja alkalmából. A ‘Szülinapi buli’ menüpontban meg lehet tekinteni, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz a szülinapi programsorozat. Ez a balatoni vitorlás szülinapi esemény kiváló azoknak, akik valami nem megszokott bulit szeretnének rendezni a tó közepén, amibe belefér egy kellemes fürdés a hemzsegő strandoktól távol, egy szülinapi torta elfogyasztása egy pohár pezsgővel a Balatonon, ahol nem kell attól tartani, hogy a szomszédok feljelentenek csendháborítás miatt. A modern technikai berendezés is még több lehetőséget nyújt: egy audio rendszer és egy hordozható LCD TV is a felszerelés része, így egy meglepetés videót is tudunk vetíteni a szülinaposnak.

Kétféle csomag közül lehet választani: a fél napos szülinapi buli és az egész napos szülinapi buli közül. Mindkettő a következőket tartalmazza: exkluzív szülinapi parti a Balaton közepén, ajándék pezsgő, frissítő alkoholos és alkoholmentes italok, strandeszközök igény esetén, valamint egy szülinapi torta az ünnepelt részére. Az egész napos program során a kapitányok megmutatják a Balaton legfőbb látnivalóit, nevezetességeit is. Persze a strandolás és fürdőzés is bele tartozik. A programokat igény szerint lehet kombinálni és változtatni, ezen kívül egyéni szülinapi igényeket is kielégítenek, amiket előre egyeztetés alapján lehet megszervezni. A nővérem nagyon megörült ennek a lehetőségnek és azonnal fel is hívta a céget, hogy lefoglaljon egy egész napos szülinapi vitorlás kirándulást.