Kicsit nagy szónak tűnik, de így volt! Éppen linkeket építettem az egyik kedvenc ügyfelemnek. Aki valaha csinálta ezt, az tudja, hogy nem egy egyszerű feladat, sőt, kifejezetten fárasztó és időigényes munka. Az első 10 link után már mindenfelé elkalandozott a figyelmem… Így találtam rá az egyik olyan linkre is, amelyik mindent megváltoztatott, amit eddig gondoltam magamról.

A motorjogosítvány.com oldal azt hirdette:

Profi segítség a motoros jogosítványod megszerzéséhez, amit mástól nem kapsz meg (infók + kedvezményes kuponok az elinduláshoz)

Ez a mondat nagyon megtetszett. Mindig is szerettem volna kipróbálni a motorozást. Kamasz koromban egy olyan gimibe jártam, ahol sokaknak az volt a legegyszerűbb, ha egy 50 köbcentis kis mopeddel közlekednek a közeli településekről. Akik olyan szerencsések voltak, hogy a szüleik emellett a megoldás mellett döntöttek, hamar megszerezték az A1 kategóriás motoros jogosítványt is, onnantól kezdve pedig csak azon múlt a napi bejárásuk, hogy mennyi pénzt tudnak összeszedni a bejárással.

Nekem nem volt szükségem motorra, így a szüleim sem nagyon támogatták az ez irányú terveimet. Később sem nagyon mertem belefogni: a környezetemben már mindenki “régi motorosnak” számított. Ahogyan egyre idősebb lettem, úgy kezdett a szemem előtt lebegni az összes félelem: az oktatáson biztosan nagyon ügyetlen lennék. Talán még a saját oktatóm is kinevetne… Megsérülne az oktató motor… Drága a felszerelés…

Vágytam, vágytam, de végül mindig le tudtam mondani az ötletről. Hol pénzem, hol bátorságom, hol motivációm nem volt, máskor egyszerűen inamba szállt a bátorságom.

Ez a link viszont annyi jót ígért, hogy elkezdtem nézegetni. És az oldal tényleg szuper segítséget adott!

Mindent gondosan bemutattak: a jogosítvány fajtáit, a kezdőmotor-vásárlás buktatóit, de még tippeket is adtak az első motoros túrákhoz. Végignéztem a kínálatban szereplő motoros iskolákat is. Találtam néhány egészen szimpatikusat közöttük, ahol külön hangsúlyozták, hogy nem csak titokban már magukat alaposan “bemotorozó” profikat várnak, hanem olyanokat is, mint én: akik már jócskán a kamasz koruk után, meglett felnőttként döntenek úgy, hogy új közlekedési formát sajátítanak el.

Kaptam magam és gyorsan jelentkeztem is az egyik induló tanfolyamra. Az oldal egyik nagy előnye, hogy rengeteg kupont tölthetek le innen. Ha bemutatom a beiratkozást igazoló dokumentumokat a megfelelő motoros iskolából, akkor a kuponokat különböző helyeken, például motorosboltokban, szervizekben sok-sok kedvezményre válthatom. Ez a kezdésnél nagyon jól jött: épp csak elindultak a gyakorlati óráim, de nagyon hamar tudtam magamnak saját védőfelszerelést vásárolni, annak ellenére, hogy a jogosítványért azért alaposan a zsebébe kell nyúlnia az embernek.

Profi segítség a motoros jogosítványod megszerzéséhez, amit mástól nem kapsz meg (infók + kedvezményes kuponok az elinduláshoz)

Mivel soha nem motoroztam előtte, mégis a legmagasabb, korlátlan kategóriát választottam, alaposan szükségem volt néhány pótórára a vizsgához, de szerencsére egészen jól teljesítettem, így nemsokára a kezemben volt a jogosítvány. Idő közben sikerült jó áron egy tanulómotort is vásárolnom. Sőt, a kuponok segítségével meg tudtam csípni egy egészen jó motoros tréninget is – így már sokkal magabiztosabban tudok nekivágni az első gurulásoknak.

Azt hiszem, én vagyok az élő példa rá, hogy a motorozást soha nem késő elkezdeni. Most már egyáltalán nem okoz gondot egy-egy kisebb túr, sőt, az autópályára is fel merek merészkedni. A motoros társadalom nagyon befogadó, ha az ember alázattal közelít feléjük mindig lehet találni segítséget, olyan “kollégákat”, akik szívesen tanítanak egy-két praktikus fogást vagy adnak át technikai ismereteket – hiszen a legjobb, ha az ember más kárán tanul.

Szerencsés vagyok, hogy rátaláltam erre a linkre és biztos alapokat kaptam a kezdéshez, így annak ellenére, hogy 10-15 év lemaradásban vagyok, elég gyorsan be tudtam hozni az alap dolgokat. Remélem, még sok balesetmentes év van előttem. De most megyek, levezetem egy kicsit a sok munkát a gépem nyergében.