Tervezem, hogy egy komolyabb felújítást eszközölök a házon. Ilyenkor viszont rengeteg a papírmunka. Mivel a fűtést és a szigetelést alakítjuk át, majdnem olyan nehéz dolgom van, mintha új lakásba költöznék. A lakásnak olyan kulcsjellemzői alakulnak át, amelyek komolyan befolyásolnak mindent.

Azt már tudtam, hogy a lakás eladásához és vételéhez is szükség van energetikai tanúsítványra, de azon egy kicsit én is meglepődtem, amikor a felújítás ügyeit intéző cég arra kért, a felújításhoz is váltsam ki a papírt, mert erre még szükség lehet ahhoz, hogy minden nyugodtan el tudjunk intézni.

energetikai tanúsítvány ára

Ennek nem örültem, mert a felújításra tartalékoltam az összes szabadságomat. Esélyem sem lett volna folyamatosan ügyeket intézni. Szerencsére találtam egy céget, ahol normális volt az energetikai tanúsítvány ára, ráadásul segítettek az igénylésben. Nekem egyetlen délután kellett előbb elkéredzkedni a munkahelyemről, hogy fogadni tudjam a mérnöküket.

A felmérés nagyon gyorsan elkészült, a szakember pedig el is kezdte intézni a folyamatot. Kisvártatva SMS-ben megkaptam a tanúsítvány számát, így azt már továbbítani is tudtam a papírmunkához. Hamarosan megjöttek a papírok is. Egy futárszolgálat hozta ki a dokumentumokat, hogy a leggyorsabban kapjuk meg.

Gyorsan megvolt minden, de szerencsére ennek ellenére sem fizettünk horror összeget. Mivel ilyen gyors volt az ügymenet, a pályázattal sem voltak gondok. Most már tényleg semmi akadálya nincs a felújításnak. Csak azt remélem, a támogatás időben megérkezik.