Nem is gondolnánk, hogy a technológia annyira fejlett napjainkban, hogy egyik mesterséges intelligencia harcol a másikkal. A keresőmotoroknak megvan a saját algoritmusuk, ami alapján kvázi maguktól működnek és a találatokat rendszerezik, oldalakra osztják. Van azonban egy eljárás, amit marketingcélokból szoktak alkalmazni, mégpedig a linképítés. Ezzel lehet befolyásolni a kereső algoritmusát, hogy az ügyfelek előbb megtalálják az adott cég oldalát ennek segítségével. Itt történik meg az, hogy két mesterséges intelligencia hat egymásra. Elég lélegzetelállító, hogy mik vannak manapság, nem? A legtöbb ember, aki nap mint nap használja a különböző keresőket, nem is gondolná, hogy milyen komplex rendszerek vannak a működése mögött.

Én magam is a linképítéssel foglalkozom már egy ideje. Az asztali gépem mellé beszereztem egy laptopot, mert ez egy olyan munka, ami nem röghöz kötött, azaz szinte bárhol tudok rajta dolgozni. Így bárhova megyek, ahol épp kedvem van dolgozni, viszem magammal a laptopomat, legyen ez az egyetem, ahova járok, amikor egy lyukas órámban el tudom magam foglalni hasznosan a linképítéssel, vagy akár a házunk melletti nagy park, ahol igazi kikapcsolódásnak élem meg még a munkát is. Tehát mióta megvan a laptopom, nem kell mindig otthonról dolgoznom, oda megyek a mobil géppel, ahova kedvem szottyan. Nagyon jó kis laptop, pár éve dobták piacra, a legmodernebb tulajdonságokkal rendelkezik, gyors, mint a villám és nagy a teljesítménye. Nagyon vigyázok is rá természetesen, vízálló, párnázott laptoptáskában tartom és hurcolom magammal.

gyors laptop tisztítás

Mindenkinek, aki laptoppal rendelkezik, oda kell figyelnie a gép tisztán tartására. Nem sokan tudják, de hogyha erre nem ügyelünk és nem visszük rendszeresen tisztíttatni a laptopunkat, az évek során a hűtőrendszerben felhalmozódott por és egyéb szennyeződések végzetes károkat okozhatnak a gépben. Emiatt érdemes másfél-két évente elvinni a laptopunkat egy szervizbe, ahol szakszerűen szétszedik és kitisztítják az alkatrészeket. Így megelőzhetjük, hogy a por eltömítse a hűtőbordákat, aminek következtében a keletkezett hő nem tud teljes mértékben távozni a laptopból. Ekkor a ventilátor elkezd hangosan nagyobb fokozatra kapcsolni, hogy kompenzálja a sok hőtermelést. De egy idő után ez sem segít, és ez azt eredményezi, hogy a laptop teljesítménye csökken, mígnem egyszer csak kikapcsol, ha azt észleli, hogy kis híján megsül a processzor és a grafikus vezérlő.

Még egészen új a laptopom, eddig nem vittem szervizbe. Azonban ez hamarosan esedékes lesz, úgyhogy elkezdtem keresgélni a neten, hogy melyik szerviz vállal ár-érték arányban legkedvezőbben professzionális laptop tisztítást. Mivel a laptopom az elsődleges munkaeszközöm, nem tudom napokra nélkülözni, ezért olyan szerviz kellett, akik sürgősségi laptop tisztítást is vállalnak. Meg is találtam hamar a PCMentor nevű szervizt, akiknek a sokrétű szolgáltatásaik közé tartozik a gyors laptop tisztítás is. Ahogy láttam, két üzletük van, az egyik Budán, a másik Pesten. Megnéztem az ‘Elérhetőségek’ menüpontban a nyitva tartásukat és másnap elvittem a pesti üzletükbe a laptopot. Nagyon kedves szervizesek fogadtak, nem kellett sokáig várakoznom, sőt, szinte alig. Elmondták, hogy a sürgősségi laptop tisztítást 3 órán belül végzik el 17500 Ft-ért. Ezt nagyon kedvezőnek találtam, úgyhogy be is adtam a gépemet.

Nem egészen 3 óra múlva hívtak, hogy készen lett, tehát ez valóban nagyon gyors laptop tisztítás volt. Kifogástalan munkát végeztek, a laptopom még gyorsabb volt, mint előtte. Nyilván a nagyjából másfél éves laptopomban még nem volt annyi szennyeződés, mint mondjuk egy ötévesben, de a hűtő paszta ennyi idő alatt is ki tud száradni, úgyhogy sosem árt, ha időben elvisszük kitisztíttatni. Mindenkinek ajánlom a PCMentor szervizt, aki gyors laptop tisztítást keres.