Részmunkaidőben linképítést vállalok különböző cégeknek, magyaroknak és külföldieknek egyaránt. Az egyetemi mentorom ajánlotta ezt a munkát, mert látta, hogy nagyon könnyen és nagyon gyorsan ontom magamból a szövegeket, amit ilyen feladatoknál jól tud kamatoztatni az ember. Ráadásul az óráimmal is össze tudom egyeztetni.

Egy dolgot azonban ő sem tud még: a linképítés mellett műkörmök készítésével is foglalkozom, és mostanra elég nagy vendégköröm lett ahhoz, hogy teljes állásban csinálhassam. Ehhez viszont fontosnak tartom, hogy minden teljesen legálisan történjen: felmondok a linképítős munkahelyemen, és műkörmös céget alapítok itt Budapesten, hiszen a vendégeim is mind innen vannak.

A cégalapítás Budapesten pofonegyszerű, ráadásul nem jár se hosszú várakozási idővel, se magas költségekkel. Viszont ahhoz, hogy ez is törvényes kereteken belül valósuljon meg, fontos, hogy legyen egy bejegyzett székhelye az adott cégnek. Arra azonban semmilyen törvény nem kötelezi a vállalkozókat, hogy a bejegyzett székhelyen tartózkodjanak – bár a hivatalos levelek és a hatóságok ide érkeznek, magát a tevékenységet bárhol végezhetjük.

Így tehát láthatjuk, hogy bár a cégalapítás Budapest környékén egyszerű, érdemes profi segítséget kérni egyes részeivel kapcsolatban, és ilyen például a székhelyszolgáltatás is. Ezt ugyanis ajánlott profi, jogi előírásokban jártas csapatra bízni, akik átveszik és eljuttatják nekünk az összes, cégünknek címzett küldeményt, valamint szükség esetén fogadni tudják a hatóságokat egy ellenőrzés során.

A budapesti cégalapításban is segítséget nyújt a Székhelyszolgáltatás24. Amikor szétnéztem a weboldalukon, azonnal tudtam, hogy velük akarok dolgozni: az oldal szép designja már eleve bizalomgerjesztő volt, a jól megválasztott színekről nem is beszélve. Az oldal jól átlátható, nem kell rengeteg különböző fül mögött keresgetni a számunkra releváns információt, hanem minden egy helyen van, ami igazán felhasználóbarát megoldás véleményem szerint. Már az oldalon is hasznos tanácsokkal látnak el, ami után még magabiztosabban tudom állítani, hogy a cégalapítás Budapest környékén is teljesen egyszerűen kivitelezhető, főleg akkor, ha egy profi, székhelyszolgáltatással foglalkozó cég segítségét is igénybe vesszük.

cégalapítás budapest