Úgy döntöttem, saját céget alapítok. Amint arról már korábban is írtam, a linképítés és a marketing hosszú ideje a mindennapjaim részét képezi: marketing területen tanultam, és hosszú évek óta ezzel foglalkozom, a zsigereimben van a szakma; úgy is mondhatnám, hogy ezzel kelek és fekszem. 

Tulajdonképpen ez inspirált arra, hogy meghozzam életem talán legjelentősebb döntését, és végre a magam útját járjam. Annyi vállalkozást segítettem már sikerre vinni, hogy úgy érzem, minden eszköz és képesség adott számomra ahhoz, hogy ezt a sok hasznos tudást egy saját projekt keretein belül kamatoztassam.

Azt ugyan nem gondoltam, hogy ez a döntés a feje tetejére állítja az életemet – csakis jó értelemben, persze.

Amióta igazán komolyan belevetettem magam a vállalkozói lét rejtelmeibe, és legfőbb célomul tűztem ki, hogy sikerre vigyem a bizniszt, az agyam egyszerűen nem áll le. Már-már a rögeszmémmé vált, folyton csak ezen töprengek, az utóbbi időben képtelen vagyok aludni is. Azon kapom magam, hogy éjjeli órákon, lehetetlen időpontokban más cégek honlapjait böngészem, megfigyelve a marketing-stratégiájukat, hogy hogyan prezentálják magukat az online térben. Be kell valljam, ez nagyon tanulságos szakmai szempontból, de egyéb hasznos dologra is rábukkantam már eközben.

Így akadtam rá például az akcioleso.hu-ra is. Nesze, nekem marketing! Itt egy weboldal, ami gyakorlatilag csak és kizárólag más cégek eladásainak megkönnyítésével foglalkozik. Vicces egybeesésnek találtam, mindenesetre nagyon hasznos, mert folyton értesülhetek általa a legújabb akciókról. 

Ennek köszönhetően akadtam rá a Pepco katalógusára is, amint ezt hirdeti: “Pepco Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső”. És igen, ebből a címből kiderül, ami számomra a legnagyobb előnye az ebben a formában elérhető akciós katalógusoknak; hogy online lapozhatóak, azaz digitalizáltak, így ha rendszeresen követed az oldalt, tulajdonképpen a fenntarthatóságot támogatod. 

Kevesebb szemét termelődéséhez járulsz hozzá, ha a boltból papír alapon, ingyen elvihető katalógusok helyett, mondjuk minden héten felütöd az akcioleso.hu oldalát, és megnézed, mit tartogatnak arra a hétre akciókat illetően a különböző áruházak. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal végső soron kevesebb energia termelődését is támogatod, hiszen ezeknek az újságoknak az előállításához rengeteg energiára van szükség, és ha minél többen átszoknak az online tájékozódásra, előbb-utóbb megszűnik az igény a papír formátumú szórórólapok gyártására, és ezzel is egy energiatakarékosabb világ megvalósulását teszed lehetővé.

Szóval, ez egy nagyon jó dolog, hogy itt ez egy helyen elérhetővé válik, már csak amiatt is, mert az igazat megvallva, a vállalkozás rettenetesen sok pénzt emészt fel, és újabban nagy szükség van a spórolásra is az életemben. Ahol a vállalkozás többet igényel, ott sajnos máshonnan kell elvennem a pénzt. 

A Pepco újságok egyébként azért tetszenek nagyon, mert egyrészt formailag nagyon jól vannak megszerkesztve: egyszerű, letisztult, és áttekinthető a dizájn. Ami pedig a tartalmat illeti, csakis minőségi darabokat találsz benne, abszolút megfizethető áron. 

Én múlt héten hallottam róluk először így, az akcioleso.hu-nak köszönhetően, de már másnap mentem is vásárolni, mert tartottam tőle, hogy ha nem megyek időben, már nem marad az akciós darabokból, nekem meg igen szükséges volt már új ruhákat vennem. Azt hiszem, sokan vannak így ezzel, mert az üzlet valóban egy kissé ki volt fosztva. 

Igazán örülök neki, hogy ráakadtam erre az oldalra! Így most már mindenről időben fogok értesülni, még azokról is, amelyekről eddig nem is hallottam.