Egy weboldal akkor válik sikeressé és jól működővé, ha két fontos elemet figyelembe veszünk, amire elsőre az ember nem is biztos, hogy gondol. Az egyik a linképítés a másik pedig a web design.

Iker babakocsi keresésnél akadtam egy ilyen jól szerkesztett oldalra. Ha iker babakocsit keresel a legjobb helyen jársz – Babakocsik.hu BABAKOCSIK

Hogy mi a jellemzője ezeknek az oldalaknak?

Először is, amikor bepötyögjük a keresőbe, már az első oldalon megjelenik a több millió találat közül. Ez fontos, ugyanis idő szűkében nem fogunk az ötödik vagy a századik oldalig elmenni, az emberek nagy része csak az első oldalon vizsgálódik.

A másik pedig, amikor rákattintok a talált weboldalra, mint esetemben ez a babakocsis oldal, kellemes színárnyaltok és egy minimalista kép fogad, egy kedves arcú anyukáról, aki egy ugyanolyan minimalista és modern babakocsit tol. Semmi felesleges flanc, pont ez az egyszerűség teszi különlegessé.

Ha legörgetünk, kis négyzetecskékben jelenik meg szebbnél szebb babakocsi kínálatuk, és egy idézet Armanitól: “A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának”.

E mondat tökéletesen visszatükrözi az oldal felépítését, ugyanis látszik, hogy szántak időt a külsőre, a jól megszerkesztettségre, és a vásárló nem csak szimpatikusabbnak találja a megnyerő képek miatt, de az oldal logikus felépítése, segít is a keresésben.

Ha pedig ennyi gondot fordítanak a weboldalukra, akkor a babakocsik minőségében és megfelelőségében sem kételkedhetünk. Legalábbis számomra ez elég biztosíték.

Link Peti Uncategorized